Mon compte : Me connecter

Mon panier :

0,00 € ( article)

évènements

recherche

helmut-salden-1910-1996-letterontwerper-en-boekverzorger-

Helmut Salden 1910-1996. Letterontwerper en boekverzorger.

Date de parution : 01/01/2003

Editeur :

010 PUBLISHERS

En Résumé :

Monographie du typographe, graphiste et maquettiste de livre...

** Texte en allemand **
Un vol.rel jaq.coul 29x23cm 192pp. ill. Index


Best Dutch Book Design 2003

Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt een overzicht van het oeuvre van Helmut Salden (1910-1996). Salden heeft met zijn ontwerpen grote nationale en internationale invloed gehad op grafische en typografische vormgeving. Bekend zijn de letterontwerpen voor de Russische Bibliotheek van uitgeverij Van Oorschot, het typografisch tijdschrift Halcyon en veel van zijn vignetten en monogrammen. Saldens ontwerpen zijn persoonlijk en gevarieerd. Zijn hand herkent men gemakkelijk en toch kan men de veelheid van zijn motieven waarderen als bewijs voor de tact, waarmee hij zich aan ieder onderwerp opnieuw aanpast om het optimaal tot zijn recht te laten komen. Hij tekent letters en hij slijpt en polijst ze net zolang tot ze goed zijn. Naast een korte biografische schets, samengesteld door zijn levensgezellin Katja Vranken, bevat dit boek ook teksten van Menno ter Braak, Gerrit Noordzij en van Helmut Salden zelf. De illustraties tonen zijn boekomslagen, monogrammen en de talrijke voorbeelden van zijn typografie. De complete oeuvrelijst maakt dit boek tot een onmisbaar naslagwerk.

Het is een prachtig geproduceerd boek geworden, met gelukkig heel veel illustraties.
Items # 1, 2004, pp. 99

Door de vormgeving van Harry Sierman is het een evenwichtig en verfijnd boekwerk geworden, het past' bij Salden.
Wim Westerveld, Vormberichten, December 2003

Het boek werd ontworpen door Harry Sierman, die er een sober monument van maakte: kloek gebonden, met een ritmische opeenvolging van fraaie reproducties. Het boek ademt zorgvuldigheid en toewijding, en alleen al daarom is het een waardig eerbewijs aan Nederlands meest perfectionistische lettertekenaar.
Cargo #1, voorjaar 2004

Ontwerper van de verfijnde en tijdloze banden van de Russische Bibliotheek van uitgever Oorschot, Helmut Salden, over wie nu, acht jaar na zijn dood, een al even oogstrelende monografie is verschenen: Helmut Salden - Letterontwerper en boekverzorger.
Hub. Hubben, De Volkskrant, Januari 1st 2003

Een van de mooiste boeken die de afgelopen jaren zijn verschenen. Een prettig overzichtswerk en het definitieve boek over Helmut Salden. Het werk van Helmut Salden is overzichtelijk veiliggesteld voor de toekomst.
Menno Voskuil in De Boekenwereld # 20, 2003-2004, pp. 257

40,00 €

Indisponible

fiche technique

ISBN : 9789064504358

Présentation : Broché

Poids : 1160 g